Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Ήρθε η ώρα των μεταλλαγμένων;

   Με αφορμή την πρόταση του υπουργού περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη επί της προεδρίας της Ελλάδας στην Ε.Ε. ώστε να μπορεί όποιο κράτος-μέλος θέλει, να επιτρέψει ή να απαγορεύσει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων ασχέτως με τις αποφάσεις της Ε.Ε. πήρα το θάρρος να φτιάξω αυτό το άρθρο.
     Τι έκανε λέει; Δεν άκουσε κανείς κάτι τέτοιο; Δεν το είπε η τηλεόραση; Σιγά μην το έλεγε!
   Με λίγα λόγια, όποιος κυβερνά την ελληνική κυβέρνηση, ασχέτως με το τι θα ψηφιστεί στην Ε.Ε για τα μεταλλαγμένα, εμείς θα μπορούμε πλέον να τα καλλιεργήσουμε στα χωράφια μας και νόμιμα... Και θα μπορούμε γιατί οι πολιτικοί μας είναι λίγο βρώμικοι. Βλέπετε λαδώνονται λίγο εύκολα... (Μόνο όταν τρώνε;)
  Τι είναι όμως τα μεταλλαγμένα; 
  Σε χωριό ζούμε, κτηνοτροφία είναι η κύρια ασχολία του τοπικού πληθυσμού, καλαμπόκια ταΐζει ο λαουτζίκος τα προβατάκια του, ε, πώς να το κάνουμε... Ρίχνει και το μεταλλαγμένο στα ζωντανά του. Όχι γιατί το προτιμά το μεταλλαγμένο, αλλά αυτό φέρνει ο έμπορας και είναι πιο φθηνό, πώς να το κάνουμε; Εντάξει, νιώθει έναν μικρό ενδοιασμό για το ότι θα ταΐσει μεταλλαγμένη ζωοτροφή το προβατάκι του, αλλά ο ενδοιασμός της τσέπης δεν τον αφήνει να το σκεφτεί καλύτερα. Σιγά μωρέ, τι μεταλλαγμένο, τι υβρίδιο, τι κανονικό καλαμπόκι. Να χορταίνει η κάλεσα να κατεβάζει γάλα να πάρουμε κάνα ευρώ.
   Μεταλλαγμένα λοιπόν, ή αλλιώς γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί είναι οι οργανισμοί εκείνοι οι οποίοι δημιουργήθηκαν τεχνητά από τους επιστήμονες με την αφαίρεση ή την προσθήκη γονιδίων που προέρχονται από οργανισμούς που μπορεί να ανήκουν ακόμα και σε εντελώς διαφορετικά είδη.
   Παράδειγμα: Οι επιστήμονες μπορούν να πάρουν γονίδια από ποντίκια, φίδια, βατράχια, ως επί το πλείστον και να τα μεταφέρουν στα φυτά ή ακόμη γονίδια από μικρόβια και να τα προσθέσουν στο καλαμπόκι π.χ. Έτσι ο νέος οργανισμός που θα προέλθει με αυτόν τον τρόπο θα είναι ένας τροποποιημένος οργανισμός που δε θα γινόταν ποτέ με φυσικό τρόπο.
    Ανάθεμα κι αν κατάλαβε κανείς...
   Ας δώσουμε ένα παράδειγμα αληθινό για να δούμε πάνω κάτω τι γίνεται. Οι φίλοι μας οι αμερικάνοι για να καταπολεμήσουν ένα σκουλήκι στη ρίζα του καλαμποκιού που πήγαινε και το έτρωγε, έφτιαξαν στο εργαστήριο ένα καλαμπόκι που είχε στο dna του δηλητήριο για το σκουλήκι. Πρώτη πατέντα μιλάμε. Δηλητηριώδη το καλαμπόκι, αλλά μόνο για τα σκουλήκια, (λένε)... Τέλος πάντων, τα χρόνια περάσανε το σκουλήκι φαινόταν να χάνεται, οι σκουληκομάνες έκλαιγαν που βλέπανε τα παιδιά τους δηλητηριασμένα... Ώσπου το θαύμα έγινε. Τα σκουλήκια άρχισαν να γίνονται πιο ανθεκτικά στο δηλητήριο και να μην πεθαίνουν τρώγοντας το καλαμπόκι. Και πάνω απ' όλα θύμωσαν! Πως εξοντώνεις ένα βιονικό θυμωμενο σκουλήκι; Βάζοντας ακόμα μεγαλύτερες δόσεις δηλητηρίου. Μάζεψαν λοιπόν τις αγελάδες που ζούσαν εκεί κοντά οι αγρότες να μην ψοφήσουν από το ψέκασμα και έγινε ο κακός χαμός! Τέλος καλό όλα καλά όμως. Νεκρά τα σκουλήκια... Σωρός, όλα νεκρά. Από τις πεταλούδες μέχρι το τελευταίο σκαθάρι όλα νεκρα. Κακός χαμός.
    Βέβαια όπου περνούν αμερικάνοι έτσι γίνεται.
    Όμως, μη νομίζετε πως οι αγρότες εκεί είναι σαν εμάς τους κατσαπλιάδες. Προσέχουν την υγεία τους όπως βλέπετε εδώ από κάτω. Σιγά μην το φάνε κιόλας, ούτε που το αγγίζουν. Εσείς με γυμνά χέρια το πιάνετε ακόμα το καλαμπόκι;
   Συνοπτικά και για να μη μακρυγορούμε, τα μεταλλαγμένα αν καλλιεργηθούν στον τόπο μας μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρη την ισορροπία της φύσης. Ναι, ναι μπορούν και με το παραπάνω. Μπορεί να αυξηθεί η ανθεκτικότητα ορισμένων ζιζανίων μέσω της επικονίασης της γύρης του μεταλλαγμένου. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ορισμένα είδη να αυξηθούν υπερβολικά και άλλα να εξαφανιστούν εντελώς. Θα μου πείτε... Δε βαριέσαι, να βγάλουμε λεφτάκια θέλουμε γιατί το αγαπάμε το χρήμα. Πώς να το κάνουμε; Χωρίς χρήμα είσαι σκουπίδι. Κι όμως υπάρχουν και ακριβά σκουπίδια. Τέλος πάντων. Στο θέμα μας.
   Δε σας νοιάζει αν θα αυξηθεί η ανθεκτικότητα των ζιζανίων; Έχετε τρακτέρ; Θα οργώσετε ξανά και ξανά; Θα ψεκάσετε roundup? Ψεκάστε, Ψεκάστε... Νέες αναφορές και αναλύσεις δείχνουν και πάλι ότι τo κύριο συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto συνδέεται με την πρόκληση καρκίνου, γενετικών ανωμαλιών και της νόσου του Πάρκινσον.(BiotechWatch.gr - Ιούλιος 2011)  Τίποτα το ανησυχητικό ε; 
   Συνέχεια αγαπητοί μου αγρότες, συγχωριανοί και των περιχώρων κάτοικοι. Στο θέμα μας.
   Μιλώντας με κάποιον μπάρμπα συγχωριανό, της γενιάς που έφερε τις μεθόδους παραγωγής λαχανικών με δηλητήρια στον τόπο μας, μου είπε χαρακτηριστικά όταν του μίλησα για βιολογικα: "Χάλασε ο τόπος καμάρι μου. Χάλασε η φύση. Δεν γινονται χωρίς λίπασμα και φάρμακα (τα δηλητήρια τα έχουν ονομάσει φάρμακα αυτοί)".
   Βέβαια δεν μου είπε αν χάλασε ο τόπος μόνος του ή αν έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του. Τέλος πάντων αν δεν θέλουμε να χαλάσει ή καλύτερα να χαλάσουμε κι άλλο τον τόπο πρέπει να μην καλλιεργήσουμε ποτέ μεταλλαγμένα στην ελληνική γη. Γιατί άπαξ και μολυνθεί το πρώτο χωράφι... Δε συμμαζεύεται άλλο.
   Ας μην ξεχνάμε όμως και τις μέλισσες...
  Που κολλάνε οι μέλισσες; Μεταλλαγμένα και μέλισσες δεν πάνε μαζί. Σε όποιο μέρος καλλιεργήθηκαν μεταλλαγμένα, ο πληθυσμός των μελισσών έπεσε 50% έως και 75% κάτω. "Καλύτερα," θα σκεφτείτε, "γιατί ο γείτονας έχει κάμποσα μελίσσια και δεν τον γουστάρω με τίποτα. Να μη του μείνει κανένα ζωντανό του παλιο*@*@*@!" Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πριν καταραστούμε τον μελισσοκόμο, ποια είναι η δουλειά της μέλισσας στη φύση εκτός απ' την παραγωγή του μελιού!
  Οι μέλισσες έχουν ενεργό ρόλο στην γονιμοποίηση των φυτών, καθώς δρουν ως μηχανικοί μεταφορείς της γύρης, να το πω και επιστημονικά. Να το πω και απλά όμως, οι μέλισσες γονιμοποιούν τα λουλούδια των λαχανικών και των δέντρων για να βγάλουν καρπούς.
   Ακολουθεί ένας πίνακας με το πως θα είναι η παραγωγή των λαχανικών χωρίς τη βοήθεια της μέλισσας! Λίγα πράγματα βλέπω.

   Αλλά πείτε ότι εγώ υπερβάλω όπως και όλοι εμείς που θέλουμε να κάνουμε κακό σε αυτές τις αγαθές, αγνότατες και με ευγενεστάτους σκοπούς εταιρίες που δημιουργούν τα μεταλλαγμένα, όπως η Monsanto. Δεν επιμένω λοιπόν άλλο εγώ. Είμαι ένας ανόητος. Μπορεί να σας πείσει ο Αλβέρτος; Μα ο Αλβέρτος Αϊνστάιν φυσικά!
   "Αν κάποτε οι μέλισσες εκλείψουν, το ανθρώπινο είδος δεν θα αργήσει να τις ακολουθήσει".
  
    Συνοψίζοντας έχουμε κίνδυνο για τη μέλισσα, κίνδυνο για τη μετάλλαξη όλου του τόπου, κίνδυνο για νέες ασθένειες στα οικόσιτα, κίνδυνο για τον άνθρωπο, κίνδυνο για τον υδροφόρο ορίζοντα, κίνδυνο να ξεχάσουμε αυτόν τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε...
   Δεν είναι αρκετά; Και όλα αυτά για ποιο λόγο;
  Μήπως τα μεταλλαγμένα έχουν καλύτερη απόδοση έστω από τα υβρίδια;
  ΟΧΙ δεν έχουν!! Αποδεδειγμένα!
  Τότε; Γιατί κάθισαν τόσοι επιστήμονες και σπατάλησαν τόσο χρήμα για να τα φτιάξουν; Για να έρθει ένας άσχετος να πει ότι δεν είναι καλα; Μα τα έφτιαξαν επιστήμονες!
  Ναι, οι επιστήμονες του κακού, έτσι απλά. Μην ξεχνάμε πόσοι επιστήμονες δούλευαν για τον Χίτλερ! Καλός άνθρωπος... Θέος σ'χωρέσ' τον... Οπότε δεν θα προσπαθήσω να σας πείσω τι προσπαθούν να κάνουν αυτές οι εταιρίες. Αφήστε τη φαντασία σας (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ) να βρει την απάντηση.
  
   Κλείνοντας και μιας και ανέφερα και προηγουμένως τον Αλβέρτο Αϊνστάιν, που, όπως και να το κάνουμε ήξερε δυο πράγματα παραπάνω, θα παραθέσω άλλη μία σοφή του κουβέντα.
"Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί από αυτούς που κάνουν το κακό, αλλά από αυτούς που τους βλέπουν χωρίς να κάνουν τίποτε".
   Οπότε είμαστε εμείς υπευθυνοι για όλα όσα θα συμβούν και όχι εκείνοι. Όλοι ανεξαιρέτως...
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου